KROMET w swojej ofercie posiada piece konwekcyjno-parowe serii PK – są to wszechstronne urządzenia umożliwiające prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Zostały w nich zastosowane innowacyjne rozwiązania techniczne, dzięki którym piece gwarantują doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej, począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie, do gotowania na parze i regeneracji potraw.

W produkcji pieców konwekcyjno-parowych KROMET specjalizuje się od 15 lat, a seria PK została wprowadzona na rynek po raz pierwszy ok. 10 lat temu. Wieloletnie doświadczenie w projektowaniu urządzeń,  pozwala na ich jeszcze lepsze dopasowanie do potrzeb kucharzy.

W tym roku do linii pieców PK został wprowadzony system automatycznego mycia komory. Dostępne są dwa sposoby czyszczenia: przy użyciu tabletek myjących oraz za pomocą płynu. Każdy z pieców został wyposażony w dwa programy mycia – krótki i długi, a także niezależny program przepłukiwania komory.

 

 

Proces płukania to idealne rozwiązanie, podczas przygotowywania różnego rodzaju potraw. W szybkim czasie pozwala na odświeżenie komory pomiędzy obróbką różnych produktów.

Został wprowadzony nowy panel sterujący, którego obsługa jest prosta i intuicyjna. W łatwy sposób utrzymasz kontrolę zadanych parametrów, takich jak temperatura czy czas pracy. Nowy sterownik posiada 6 programów głównych, a dla każdego z nich dodatkowe 4 podprogramy z ustawieniami obróbki termicznej.

Dwupunktowa sonda termiczna to kolejna nowość w piecach, której zadaniem jest pomiar temperatury przygotowywanej potrawy. Posiada dwa punkty pomiarowe, zapewniając precyzyjny pomiar rzeczywistej temperatury wewnątrz potrawy, gwarantując jej właściwe przygotowanie.

Piece serii PK służą jako podstawowe wyposażenie małych i średnich obiektów gastronomicznych oraz jako urządzenia uzupełniające w dużych kuchniach. Solidna, trwała i przemyślana konstrukcja zapewniająca długi okres użytkowania, higieniczne wnętrze oraz czytelny i przyjazny w obsłudze elektroniczny panel pozwalający na intuicyjne i sprawne sterowanie parametrami pracy sprawiają, że przygotowanie dużej ilości potraw w krótkim czasie nie stanowi najmniejszego problemu nawet dla początkującego kucharza.
Dodatkowo piece z serii PK przyśpieszą czas pracy oraz odciążą pracowników. Dla właściciela restauracji to spokój i pewność, że narzędzie pracy kucharzy jest czyste i lśniące po każdym użyciu.

65-letnie doświadczenie firmy KROMET w projektowaniu i produkcji urządzeń do gastronomi to gwarancja najwyższej jakości, a piece PK to oszczędność czasu, produktów i energii oraz możliwość spełniania najbardziej wyszukanych kulinarnych oczekiwań klientów.

 

 

 

Newsletter
close slider

Zapisz się do newslettera